Oferta noastră este una vastă, acoperind un spectru larg și diferențiat. Vă oferim o gamă largă de tipuri de analize: biochimice, imunologice, hematologice, microbiologice, parazitologice și test Papanicolau. Toate acestea pentru că ne dorim cu adevărat să vă fim de folos în păstrarea sănătății dumneavostră..

Biochimie

Există o mare varietate de analize biochimice. Ele determină compoziția chimică a sângelui: proteine, grăsimi, enzime, hormoni, minerale etc. Sunt importante, mai ales că sângele reprezintă 7 % din greutatea corporală, fiind alcătuit din plasmă și elemente figurate (eritrocite-hematii, leucocite, trombocite).Acest tip de analize sunt necesare atât pentru a afla informații despre starea actuală de sănătate, cât și pentru a pune un diagnostic.

Hematologie

 Hematologia e ramura medicinei ce se ocupă de afecțiunile sângelui și ale organelor hematopoetice (măduva osoasă, ficatul, splina). Analizele din această gamă sunt variate și ele sunt frecvent efectuate pentru depistarea și urmărirea evoluției și tratamentului unor boli de sânge (anemii, leucemii, poliglobulii, limfoame etc) și a altor patologii.

Imunologie

 Imunologia studiază imunitatea organismului, rezistența și capacitatea acestuia de a reacționa în fața diferiților corpi străini, cum ar fi microbii, virusurile, paraziții, alergenii etc. Anticorpii reprezintă răspunsul de apărare al organismului ca urmare a pătrunderii acestor corpi străini în sânge. Iar analizele din această gamă sunt recomandate pentru a diagnostica eventuale boli autoimune ce pot apărea din cauza unor reacții anormale a sistemului imun..

Microbiologie

 Microbiologia este disciplina medicală care se ocupă cu studiul microorganismelor implicate în patologia umană și interacțiunile dintre om și acestea. Diagnosticul microbiologic se face în baza testelor de diagnostic pentru bolile infecțioase, fiind împărțite în teste bacteriologice, micologice, parazitologice și virusologice. În prezent există metode avansate de diagnostic pentru detectarea și testarea agenților patogeni infecțioși. Se pot efectua culturi microbiene cu antibiogramă dintr-o multitudine de produse patologice recoltate: uroculturi, coproculturi, hemoculturi, exudate, lichid din puncții, lichid cefalorahidian (LCR), secreții diverse. De asemenea se efectuează cultivarea si testarea diferitelor specii de fungi și dermatofiți cu realizarea antifungigramei pentru un diagnostic microbiologic complet.

Parazitologie

Parazitologia este știința care se ocupă cu studiul biologic și morfologic al paraziților, ramura care studiază paraziții găzduiți de organismul uman și care precizează etiologia (cauza), epidemiologia (răspândirea bolii în cadrul populației receptive), simptomatologia produsă, precum și modalitățile de diagnostic și de combatere a acestora. Principalele boli parazitare pot fi transmise pe cale digestivă (carne insuficient prelucrată termic, vegetale, apă, lapte și derivate lactate, ouă, etc), prin vectori (țânțari, căpușe, muște, șobolani, șoareci, etc.), prin contactul cu solul sau animalele de companie, după transfuziile de sânge sau transplantul de organe, cât și prin transmiterea congenitală (de la mamă la făt).

Test Papanicolau

Testul Papanicolau este un examen citologic cervico-vaginal. Efectuarea lui cu regularitate este foarte importantă pentru prevenirea sau pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

© MC Medical. Toate drepturile rezervate. Termeni și condiții Confidențialitate Cookies

Integral Design